Teksti: Raul ja Sanna Fall  |  Kuvat: Fall Production

Näin syntyy herkullinen lankkupihvi BBQ-kastikkeella

Caravan Keittiö Suomi -videosarjassa karavaanarit Raul ja Sanna Fall tutustuvat Suomen kesäkaupunkeihin ja valmistavat herkkuaterioita tien päällä. Reposaaressa Meri-Porissa Raul glaseeraa herkullisen lankkupihvin, jonka kanssa tarjoillaan Sannan yrttiperunoita ja kesäsalaattia.

Saisiko olla lankkupihvi BBQ-kastikkeella yrttiperunoiden kera?

Caravan Keittiön grilli sirisee Porin Reposaaressa, missä Fallit tutustuvat Avoimet Pihat -tapahtumaan. Grillissä valmistuu herkullinen lankkupihvi BBQ-kastikkeella. Coca-colassa ei säästellä, kun Raul paljastaa glaseerauksessa käytämänsä kastikkeen salat. Sannan hedelmäinen salaatti tuo kesän lautaselle ja kielelle.

Lankkupihvi BBQ-kastikkeella saa makunsa coca-colasta.

Glaseerattu lankkupihvi BBQ-kastikkeella neljälle

BBQ-kastike

Raaka-aineet

5 dl Coca-colaa
2-3 rkl Jävla Sås Bolagin chipotle-kastiketta
3 rkl Jävla Sås Bolagin BBQ-kastiketta
1 tl savupaprikajauhetta
1 rkl tummaa balsamicoa
1 rkl soijakastiketta
Murskattua viher-, rose- ja mustapippuria
Suolaa maun mukaan

Ohjeet

Mittaa kastikkeen aineet kattilaan ja keitä kasaan miedolla lämmöllä.

Lankkupihvi BBQ-kastikkeella glaseerataan.

Glaseerattu flank steak (eli lankkupihvi)

Raaka-aineet

800 – 1 000 g flank steakea
Suolaa ja mustapippuria

Ohjeet
  1. Poista mahdolliset kalvot lihasta.
  2. Suolaa ja pippuroi liha.
  3. Grillaa kuumalla, suoralla lämmöllä hyvä grillipinta lihan molemmille puolille.
  4. Pudota grillin lämpötilaa keskilämmölle ja siirrä liha epäsuoraan lämpöön.
  5. Valele grillauksen aikana lihan pinnoille BBQ -kastiketta.
  6. Kun lihan lämpötila nousee 56 asteeseen, ota se pois grillistä vetäytymään folion alle 5 – 10 minuutiksi.
  7. Leikkaa liha ohuiksi siivuiksi ja tarjoa BBQ -kastikkeen kanssa.

Yrttilohkoperunat neljälle

Raaka-aineet

8 – 12 perunaa koosta riippuen
Kuivattuja yrttejä esim. Provencale-yrttiseos, timjamia, rosmariinia ja/tai oreganoa
Paprikajauhetta
Suolaa ja mustapippuria
Oliiviölyjä

Vinkki: voit varioida makua esimerkiksi lisäämällä pilkottuja valkosipulin kynsiä ja hunajaa.

Ohjeet
  1. Leikkaa perunat lohkoiksi ja nosta ne uunivuokaan.
  2. Ripottele päälle yrtit, suola ja pippuri.
  3. Kaada runsaasti oliiviöljyä perunoiden päälle. Sekoita, jotta öljy leviää perunoille tasaisesti.
  4. Laita perunat kuumaan grilliin ja sulje grillin kansi.
  5. Sekoita/kääntele välillä perunoita, jotta niihin tulee tasainen paistopinta.

Kesäsalaatti neljälle

Raaka-aineet

Rucolaa
Salaattia
1 kpl punainen paprika
1/3 kurkkua
1 rasia kirsikkatomaatteja
Punasipulia tai kesäsipulia
½ hunajameloni
Mansikoita
Ilmakuivattua kinkkua (esim. parmankinkkua tai prosciutto crudo)
Parmesanjuustoa (Grana Panada -juusto käy yhtä hyvin)
Tummaa balsamicoa
Oliiviöljyä
Suolaa maun mukaan
Viimeistelyyn tummaa balsamicosiirappia

Ohjeet
  1. Pese tarvittaessa salaatit ja kasvikset.
  2. Revi salaatin lehdet.
  3. Laita rucolat ja salaatin lehdet kulhoon.
  4. Pilko pieneksi paprika, kurkku, ja sipulit.
  5. Leikkaa puoliksi tai neljään osaan kirsikkatomaatit ja mansikat.
  6. Leikkaa hunajameloni pieneksi kuutioiksi.
  7. Leikkaa ilmakuivattu kinkki pieneksi.
  8. Leikkaa parmesanjuustosta ohuita lastuja.
  9. Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja lisää balsamicoa ja oliiviöljyä.
  10. Maisa ja lisää tarvittaessa suolaa.
  11. Viimeistele annos lautasilla balsamicosiirapilla.

Lankkupihvi BBQ-kastikkeella ja muita reseptejä

Voit käydä kurkkaamassa Fallien Caravan Keittiön muut reseptit ja videot löytyvät alta: