Teksti: Raul ja Sanna Fall  |  Kuvat: Fallproduction

Karavaanarin kasvislounas Isossakyrössä

Caravan Keittiö Suomi -videosarjassa karavaanarit Raul ja Sanna Fall tutustuvat Suomen kesäkaupunkeihin ja valmistavat herkkuaterioita tien päällä. Tällä kertaa Fallien matkailuauto on saapunut Napue-ginin alkulähteille Isoonkyröön, missä hellepäivänä valmistuu kasvislounas á la wok.

Maistuisiko karavaanarin kasvislounas?

Fallien kesäturnee jatkuu idyllisessä Isossakyrössä, missä Raul ja Sanna tutustuvat Isonkyrön Vanhaan kirkkoon, paikalliseen tienvarsikahvilaan sekä Kyrö Distilleryn Suomessa valmistamaan giniin. Caravan Keittiössä pariskunta valmistaa helteiden innoittamina kasvisruokaa. Karavaanarin kasvislounas syntyy suippokaalista sekä nuudeleista ja soijasta, jotka tarjotaan hapanimeläkastikkeen kera.

Grillattu suippokaali neljälle

Raaka-aineet

Reilun kokoinen suippokaali

Grillimarinadi kaalille

1 rkl hunajaa
2 rkl sitruunan mehua
½ chili
4 rkl seesamöljyä
½ – 1 tl tummaa balsamicoa
Ripaus suolaa

Karavaanarin kasvislounas sisältää myös grillattua suippokaalia.

Ohjeet

  1. Valmista ensin marinadi leikkaamalla chili pieneksi silpuksi ja sekoittamalla kulhossa kaikki aineet keskenään.
  2. Leikkaa suippokaali pitkittäin halki.
  3. Grillaa suippokaalin leikattuun pintaan kaunis väri suoralla lämmöllä.
  4. Käännä kaali ja siirrä se epäsuoraan lämpöön. Pienennä samalla grillin lämpötilaa.
  5. Grillaa kaalia miedolla lämmöllä ja sivele aika ajoin grillimarinadia sen leikattuun pintaan.
  6. Leikkaa valmiista kaalista annospalat jokaiselle syöjälle.

Paistetut nuudelit neljälle

Raaka-aineet

1 paketti riisi- tai munanuudeleita
½ pussi pinjan siemeniä
½ dl seesamöljyä

Ohjeet

  1. Laita kattilaan vesi, kiehauta se ja lisää suola kiehuvaan veteen.
  2. Lisää nuudelit, laita kansi kattilan päälle ja sammuta liesi. Anna kypsyä nuudelipaketin ohjeen ajan mukaan.
  3. Paahda pinjan siemeniä pannulla, varo polttamasta niitä.
  4. Ota pinjan siemenet pois, lisää seesamöljy ja nuudelit.
  5. Paista nuudeleihin kaunis rapsakka pinta, lisää pinjan siemenet joukkoon ja tarjoa.

Hapanimelä soijasuikale-kasviskastike

Raaka-aineet

200 g soijasuikaleita
1 iso herkkusieni
1 punainen paprika
½ punasipuli
1 iso purkku ananasviipaleita omassa mehussa
2 rkl soijakastiketta
3 dl ananasmehua
2 rkl ketsuppia
2 rkl fariinisokeria
3 rkl valkoviinietikkaa
½ kasviliemikuutio
Cashewpähkinöitä
Maizena-jauhetta
Tuoretta persiljaa tai korianteria
Mustapippuria ja suolaa

Soijasuikaleiden marinadi

2 rkl raastettua inkivääriä
2 rkl soijakastiketta
½ dl oliiviöljyä
1 rkl sitruunanmehua
Suolaa ja mustapippuria rouhittuna

Ohjeet

  1. Esikeitä soijasuikaleita suolatussa vedessä noin 10 min.
  2. Valmista soijasuikaleiden marinadi. Kuori ja raasta inkivääri ja sekoita kaikki marinadiainekset keskenään kulhossa.
  3. Kaada marinadi esikeitettyjen soijasuikaleiden päälle ja anna maustua noin ½ tuntia.
  4. Pese ja leikkaa paprika ohuiksi suikaleiksi.
  5. Putsaa herkkusienestä mahdolliset mullat pois ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi.
  6. Kuori punasipuli, leikkaa se puoliksi ja siivuta ohuiksi suikaleiksi.
  7. Leikkaa ananasviipaleet paloiksi.
  8. Paista pannulla muutamassa erässä soijasuikaleihin kaunis rapsakka pinta.
  9. Kuullota punasipulisuikaleet kattilassa.
  10. Lisää joukkoon ananasmehu, ketsuppi, fariinisokeri, soijakastike, valkoviinietikka ja kasviliemikuutio.
  11. Rouhi päälle mustapippuria ja anna kiehua.
  12. Lisää kattilaan paprikat ja sienet. Anna kiehua pari minuuttia.
  13. Suurrusta Maizena-jauheella ja kiehauta.
  14. Lisää ananaspalat ja soijasuikaleet sekä kourallinen cashewpähkinöitä. Anna niiden lämmetä.
  15. Hienonna persilja tai korianteri, ja koristele annos.

Karavaanaarin kasvislounas, olkaatte hyvät!

Karavaanarin kasvislounas ja paljon muita reseptejä

Sarjan muut reseptit ja videot löydät alta: