Teksti: Raul ja Sanna Fall  |  Kuvat: Fallproduction

Italialainen buffetpöytä tien päällä

Caravan Keittiö Suomi -videosarjassa karavaanarit Raul ja Sanna Fall tutustuvat Suomen kesäkaupunkeihin ja valmistavat herkkuaterioita tien päällä. Tällä kertaa hellettä pukkaa Savonlinnassa, kun pariskunta tutustuu lörtsyihin ja Olavinlinnaan. Illalliseksi valmistuu karitsankaretta italialaisittain.

Savonlinnassa kesä on parhaimmillaan. Aurinko hellii Raulia ja Sannaa, kun pariskunta käy syömässä lörtsyaamiaisen ja tutustumassa Olavinlinnaan. Illan viiletessä Caravan Keittiössä valmistuu tänään italialainen buffetpöytä.

Italialainen buffetpöytä illaksi – pakastepizzaa lounaaksi

Huh hellettä! Kun hellettä pukkaa, ei ruuan valmistaminen kuuman grillin ääressä keskipäivällä houkuta. Avuksi kannattaakin ottaa pakasteet!

Pakastepizzan paistaminen grillissä on helppoa ja kivaa, eikä siihen tarvita välttämättä edes pizzakiveä. Pizzan paistaminen onnistuu tavallisella grilliritilälläkin.  Laadukas ja maukas pakastepizza on helppo valmistaa caravan-keittiössä, silloin kun ei jaksa alkaa vääntää pizzaa alusta asti.

Toimi näin

  1. Lämmitä grilli noin 200 asteeseen.
  2. Laita jäinen pizza grilliin ja sulje kansi.
  3. Malta odottaa noin 10 minuuttia avaamatta grillin kantta. Ota pizza pois grillistä.
  4. Leikkaa pizza viipaleiksi ja syö.

Italialainen buffetpöytä neljälle

Yrtti-valkosipulimarinoidut karitsankareet

Raaka-aineet

4 kpl karitsankareita (noin 6 tikkua/kyljystä henkilöä kohden)
1 rkl hunajaa
½ sitruunan mehu
3 suurta valkosipulinkynttä
Tuoretta rosmariinia ja timjamia
Oliiviöljyä, suolaa ja mustapippuria

Ohjeet

  1. Riivi kourallinen rosmariininlehtiä irti puisesta rangasta ja hienonna niitä hieman veitsellä. Laita kulhon pohjalle.
  2. Leikkaa rosmariinin sekaan sama määrä tuoretta timjamia.
  3. Kuori ja pilko kolme suurta valkosipulinkynttä ja laita ne kulhoon.
  4. Purista puolikkaan sitruunan mehu sekaan.
  5. Lisää hunaja.
  6. Lisää oliiviöljyä, suola ja mustapippuria.
  7. Sekoita.
  8. Poista karitsan kareista ylimääräinen rasva (mikäli et pidä karitsan rasvan mausta) ja mahdolliset kalvot.
  9. Hiero marinadia jokaiseen kareeseen ja jätä kareet maustumaan marinadiin vähintään puolen tunnin ajaksi.

Italialainen buffetpöytä rakentuu karitsankareiden ympärille.Italialainen buffetpöytä alkaa valmistua.

Timjami-valkosipulimarinoidut paprikat

Raaka-aineet

2 suippopaprikaa
2 rkl sitruunanmehua
2 suurta valkosipulinkynttä
Kourallinen tuoretta timjamia
Oliiviöljyä, suolaa ja mustapippuria

Ohjeet

  1. Laita paprikat kokonaisina kuumaan grilliin.
  2. Kuori ja hienonna veitsellä valkosipulinkynnet ja laita ne kulhoon.
  3. Hienonna kourallinen tuoretta timjamia ja lisää kulhoon.
  4. Lisää sitten kulhoon sitruunan mehu, oliiviöljy, suola ja mustapippuri.
  5. Sekoita ainekset hyvin.
  6. Grillaa paprikat ympäriinsä mustiksi.
  7. Nosta paprikat pakastepussiin ja anna niiden jäähtyä pussissa hetki.
  8. Nosta paprikat leikkuulaudalle ja halkaise pitkittäin toinen puoli niin, että saat levitettyä paprikan leikkuulaudalle kuin lehden aukeaman.
  9. Vedä veitsen lappeella siemenet pois.
  10. Leikkaa paprika ensin kolmeen osaan pitkittäin ja sitten poikittain. Näin saat mukavan kokoisia paloja.
  11. Nosta paprikan palat marinadiin ja anna maustua hetki.

Persilia-valkosipulimarinoidut kesäkurpitsat

Raaka-aineet

1 kesäkurpitsa
2 rkl sitruunanmehua
2  suurta valkosipulinkynttä
Kourallinen tuoretta persiljaa
Oliiviöljyä, suolaa ja mustapippuria

Ohjeet

  1. Leikkaa kesäkurpitsa koosta riippuen joko kahteen tai kolmeen osaan.
  2. Leikkaa siitä vajaan sentin paksuisia viipaleita.
  3. Rouhi viipaleiden päälle suolaa ja anna niiden ”itkeä” noin viisitoista minuuttia.
  4. Kuori ja hienonna veitsellä valkosipulinkynnet. Laita ne kulhoon.
  5. Hienonna veitsellä tuore persilja ja lisää kulhoon.
  6. Lisää kulhoon sitruunan mehu, oliiviöljy, suola ja mustapippuri.
  7. Sekoita ainekset hyvin.
  8. Kuivaa talouspaperilla kesäkurpitsat ja nosta ne grilliin.
  9. Grillaa kesäkurpitsoille kuumalla grillillä raidat molemmille puolille.
  10. Nosta kesäkurpitsat marinadiin ja anna maustua hetki.

Mozzarellasalaatti

Raaka-aineet

2 kpl Buffalamozzarellajuustoa
1 rasia kirsikka- tai miniluumutomaatteja
1 nippu tuoretta basilikaa
Oliiviöljyä, suolaa ja mustapippuria

Ohjeet:

  1. Pese kirsikkatomaatit ja leikkaa ne joko puoliksi tai neljään osaan.
  2. Laita tomaatit salaattikulhoon.
  3. Valuta buffalamozzarellasta ylimääräinen neste pois ja revi niistä reilun kokoisia paloja tomaattien päälle.
  4. Revi basilikan lehdet salaattiin.
  5. Lisää oliiviöljyä, suolaa ja mustapippuria.
  6. Sekoita ja maista.

Rucola-prosciutto-tomaattisalaatti

Raaka-aineet

1 paketti ilmakuivattua italialaista prosciutto-kinkkua
½ purkkia auringossa puolikuivattuja tomaatteja
1 nippu tuoretta rucolaa
3 rkl balsamicosiirappia

Ohjeet

  1. Asettele lautasen pohjalle prosciutto-siivut.
  2. Laita päälle puolikuivatut tomaatit
  3. Lisää rucolat ja kaada balsamicosiirappia päälle.

Gorgonzolasienet

Raaka-aineet

4 kpl jättiherkkusieniä
1 pkt gorgonzolajuustoa

Ohjeet

  1. Leikkaa herkkusienistä varovasti jalka pois.
  2. Täytä sienet gorgonzolajuustolla
  3. Grillaa sieniä kunnes juusto on sulanut ja sienet on kypsiä.
  4. Tarjoile.

Italialaiseen noutopöytään voi lisäksi lisätä oliiveja, juustoja ja erilaisia makkaroita maun mukaan. Leiväksi sopii erinomaisesti ciabatta tai patonki.

Italialainen buffetpöytä on valmistettu - kokit ansaitulla iltavapaalla.

Italialainen buffetpöytä ja muita reseptejä tien päälle

Katso kaikki Caravan Keittiön jaksot: